miercuri, 20 aprilie 2011

Eseu despre EVOLUŢIE

Evolutie inseamna dezvoltare,inovatie,o continua schimbare din mai bine in mai bine,dintr-un stadiu incipient intr-unul evoluat.Sa evoluezi inseamna sa-ti depasesti limitele,sa te depasesti pe tine insati,sa te reinventezi.

In ultimii ani,se poate vorbi despre o adevarata evolutie incepand cu tehnologia,telecomunicatiile si terminand nu in cele din urma cu muzica care pe parcursul anilor a cunoscut o perioada infloritoare sub toate aspectele.

Evolutie inseamna perseverenta,dorinta de a fi mereu cu o treapta mai sus de a aduce ceva nou,original si in acelasi timp inedit,de a surprinde in modul cel mai placut audienta si nu numai,pe tine insati.

Evolutie insemana ca odata ce ai ajuns la apogeu,la treapta cea mai inalta a evolutiei tale,acolounde ti-ai propus,ai datoria sa te mentii la aceleasi standarde de calitate.Evolutia se obtine prin munca,creativitate,inovatie,perseverenta si perfectionare continuua.Cred ca aceasta poate fi reteta succesului.In evolutie sunt permise si greseli deoarece omul este supus greselii,astfel acestea il ajuta sa si le insusesca si sa nu le mai repete.Un alt pas important in evolutie este sa accepti esecul-ca parte din viata ta,sa nu te demoralizezi sa mergi inainte.

Pentru a evolua trebuie sa fii capabil sa accepti si criticile in mod constructiv si descurajarile,nu numai laudele si vorbele incurajatoare,deoarece acestea te determina sa muncesti mai mult,sa pui mai multa pasiune in ceea ce faci pentru a atinge standardele impuse,pentru a arata celorlati ca poti fi mai bun,dar cel mai important e sa-ti demonstrezi ca a evolua nu e un lucru imposibil pentru tine.

Pentru a evolua este necesar sa fii bine pregatit si bine pus la punct cu toate noutatile din domeniu,sa incerci sa imbunatatesti constant calitatea lucrurilor pe care le ai de indeplinit.

Puterea exemplului ne poate motiva,determina sa ajungem acolo unde ne-am propus,sa fim cu un pas mai aproape de telul nostru.Trebuie sa stiim exact care este obiectivul si care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru a ne atinge scopul.
Totodata prin evolutie intelegem notiunea de autodepasire.In fiecare dintre noi exista aceasta capacitatea de autodepasire,numai ca nu e descoperita.
Numai prin exemplul personal, prin interesul pe care il afisezi pentru a intreprinde ceva,prin profesionalism si implicare totala in ceea ce faci poti ajunge la evolutie.

Cateodata avem nevoie de parerea celor din jur pentru a putea evolua,suntem dependenti de parerile lor.Macar o data,in viata noastra sa fim stapani pe situatie,sa fim noi insine,sa avem incredere in propriile noastre idei,sa avem curajul sa incercam lucruri noi,chiar daca rezultatul nu va fi cel scontat-mereu exista loc de mai bine,sa nu ne multumim cu putin,ci sa ne straduim sa creem ceva inedit si net superior precendentelor,sa avem responsabilitati,sa fim optimisti,deoarece secretul il detinem doar noi,iar noi avem datoria sa-l valorificam.

Evolutie inseamna sa vezi dincolo de barierele imposibilului,unde totul poate fi posibil,daca iti doresti.A fi intr-un stadiu evoluat inseamna a vedea lumea dintr-o alta perspectiva.

Inchei cu un citat al scriitorului aragonez Baltasar Gracian:

“Fiecare sa se straduiasca sa calce pe urmele celor dintai,nu atat pentru a-i urma pe ei ,cat pentru a se depasi pe sine”

Acest citat poate constitui o idee de reflectie asupra a tot ce inseamna termenul de <>

Realizat de NITA DIANA,GALATI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu